Beställning

Vi säljer endast inom Sverige.

I samband med beställning registrerar Utrustarna.se dina uppgifter i ett kundregister. Om du vill ändra dina adressuppgifter eller bli borttagen ur registret går det bra att skriva/maila till oss.

 

Åldersgräns vid postorderköp

Åldersgränsen vid postorderköp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

 

Betalsätt, privatpersoner

 

Faktura 10 dagar from den dag varorna lämnat vårt lager. Alternativt från Finqr som vi samarbetar med vid fakturering. Det kan vara så att vi säljer fakturan vid leveransplaneringen, vi gör det då med 30 dagars betaltid så att du alltid betalar efter att du mottagit dina varor.

Klarna faktura 14 dagar

Delbetalning 3-24 Månader ( Klarna )

Kortbetalning ( Klarna )

Förskott ( Klarna)

Swish

Betalsätt, företag

 

Faktura 10 dagar from den dag varorna lämnat vårt lager ( Klarna ). Alternativt från Finqr som vi samarbetar med vid fakturering. Det kan vara så att vi säljer fakturan vid leveransplaneringen, vi gör det då med 30 dagars betaltid så att du alltid betalar efter att du mottagit dina varor.

Leasing 12-60 Månader

Hyrköp 12-72 Månader

Förskott till vårt Bank Giro

Swish

 

Fraktkostnad

Frakten beräknas direkt i kassan och gäller för hela Sverige med undantag för Gotland ( +20% ) och öar utan broförbindelser som beräknas efter förfrågan.

 

Leverans

Varorna skickas från lager inom 3 dagar from att du lagt en godkänd order med bekräftad betalmetod. Vid Leasing och Hyra så skickas varorna så fort vi mottagit signerat kontrakt. Leveransen når dig normalt inom 14 dagar. Vid förseningar så kontaktar vi dig. Leverans sker med lastbil, och ibland utan bakgavellyft. Du som kund behöver kunna lyfta av gods med truck eller liknande om varan ej står på pall ( typiska sådana varor är billyftar ).

 

Ångerrätt (Gäller ej företag)

Du har som postorderkund ångerrätt i 30 dagar från inköpsdatumet. Om du inte är nöjd med en vara skickar du tillbaka den och betalar för returfrakten. Varan ska skickas tillbaka i originalförpackningen i rengjort och oförändrat skick tillsammans med retursedel och faktura. Specialbeställningar och metervaror återköps inte. Packa varan väl, eventuella transportskador till Utrustarna.se står du själv för. Utrustarna.se löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. Återbetalning av varans pris och fraktkostnad sker inom 14 dagar från det att säljaren mottar meddelande om att avtalet hävts. Vid delretur förbehåller vi oss rätten att endast återbetala varans pris eftersom fraktkostnaden är samma oavsett antal och vikt.

 

Transportskador

Om varan har transportskadats ska du anmäla detta direkt till chauffören eller senast efter 5 dagar till fraktbolaget som gör en skadeanmälan. Utrustarna.se står för fraktkostnaden av ersättningsvaran. Vid felleverans står Utrustarna.se för eventuell extra fraktkostnad. Kontakta oss innan retur, det är alltid Utrustarna.se som beställer frakt vid fraktskador.

 

Garanti

Vi lämnar 1 års garanti vid fabrikations eller materialfel från det ursprungliga inköpsdatumet om inget anat skriftligen står på din order. Spara alltid din faktura som gäller som garantisedel. Varan ska inte ha utsatts för onormal användning eller vanvård och garantin omfattar inte slitagedelar och förbrukningsvaror. Garantin gäller inte om felet beror på en olyckshändelse efter att du fått varan eller om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar. Utrustarna.se förbehåller sig rätten att reparera varan eller byta ut den.

 

Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som kund alltid 3 års reklamationsrätt från inköpsdatum. Om du upptäcker att din vara har ett ursprungligt fel ska du meddela Utrustarna.se detta inom skälig tid, vilket anses vara längst 2 månader efter fel upptäckts. Om felet upptäckts efter avtalad garantitid löpt ut ska du som kund bevisa att felet är ursprungligt och funnits där från början. Vid eventuell tvist kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) eller EU-kommisionens onlineplattform - European Commision Online Dispute Resolution (EU ODR) för alternativ tvistlösning.

ARN: https://www.arn.se

Almänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen